واقعیتهای آدامسی
آدامس یک خوراکی امروزی و لوکس نیست. چند صد سال است که مردم دنیا آن را می شناسند. بیشترین کاربرد آن در زمان های قدیم، خوشبو و تمیز کردن دهان بوده است. اما آدامس های امروزی با آدامس های قدیمی خیلی فرق می کنند!...
آدامس یک خوراکی امروزی و لوکس نیست. چند صد سال است که مردم دنیا آن را می شناسند. بیشترین کاربرد آن در زمان های قدیم، خوشبو و تمیز کردن دهان بوده است.
اما آدامس های امروزی با آدامس های قدیمی خیلی فرق می کنند! آن زمان ها مردم بیشتر صمغ یا شیره ی درختان را میجویدند. اگر الان هم سراغش را از عطاری ها بگیرید، «سقز» را به شما معرفی می کنند که برخلاف آدامس های امروزی اصلا شیرین نیست و مزه ی تند و تیزی هم دارد.
نکته ی جالب این که آدامس، خوراکی محبوب نوجوانان و جوانان است و زنان بیشتر از مردان اهل آدامس جویدن هستند!
آیا جویدن آدامس فایده ای هم برایمان دارد؟
بله! آدامس فایده هم دارد. مثلا عضلات فک را قوی می کند؛ یا باعث افزایش قدرت تمرکز می شود. بعضی ها ادعا می کنند جویدن آدامس باعث آرامششان می شود. بعضی های دیگر می گویند آدامس جویدن باعث کاهش اشتهایشان می شود و کمتر به سمت هله هوله ها می روند.
ضررهای آدامس چیست؟
آدامس هایی که با شکر شیرین شده اند، می توانند سلامت دهان و دندان شما را به خطر بیندازند و باعث پوسیدگی دندان ها شوند. افرادی که استرس دارند، آدامس را با قدرت تمام می جوند، این باعث می شود به آرواره هایشان آسیب وارد شود.
دانشمندان می گویند جویدن بیش از حد آدامس جلوی تشنه شدن را می گیرد و بدن در معرض خطر کم آبی قرار می گیرد. پس نباید اجازه بدهید آدامس جویدن برایتان تبدیل به یک عادت شود چون موجب تحریک دستگاه گوارش و بیماری آن هم شود.
همچنین دانشمندان گفته اند که اثرات خوب آدامس مربوط به زمانی است که به صورت دائم آدامس نجوید.
بعد از صرف غذا آدامس بجویم یا نه؟
بررسی های جدید نشان می دهد جویدن آدامس بعد از غذا اشتباه بزرگی است، چون باعث ورود هوا به معده می شود و سلامت دستگاه گوارش را به خطر می اندازد. پس بهتر است 2 ساعت بعد از هر وعده ی غذایی آدامس بجوید تا دچار سوءهاضمه نشوید.
بهتر است چه نوع آدامسی را انتخاب کنیم؟
بهتر است آدامسی را انتخاب کنید که به آن شکر افزوده نشده باشد. بعضی آدامس ها هستند که به صورت بدون شکر هستند، این نوع آدامس ها ضرری به دندان هایتان نمی زنند.
یک شایعه ی آدامسی
بعضی ها می گویند اگر آدامس را قورت بدهی، هفتسال در بدن باقی می ماند و هضم نمی شود؛ ولی این را باور نکنید، آدامس بعد از گذراندن مراحل هضم از بدن دفع می شود و هیچ وقت در معده باقی نمی ماند.
نویسنده: سحر رحیمی
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}